Van school naar Kindcentrum; waar moet u aan denken?

Van school naar Kindcentrum; waar moet u aan denken?

Een Integraal Kindcentrum (IKC) is de plek waar nieuwe generaties opgroeien en waar kinderen van 0-12 jaar een stevig fundament in het leven krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, is een nauwe samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang, ouders, omgeving en kindpartners bepalend voor succes. Een IKC speelt immers een cruciale rol in de ontwikkeling van een kind. Bij een stevig fundament hoort passende huisvesting, die onderdeel is van de lerende omgeving van het kind. Niet alleen duurzaam gebouwd, maar ook midden in de maatschappij en die bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. IKC-ontwikkeling is een complex proces. Dat lukt alleen vanuit een sterke, gezamenlijke visie en écht samenwerken.
Inspiratieboek boordevol Kindcentra
Vanuit onze jarenlange kennis en ervaring heeft ICSadviseurs verschillende aansprekende projecten begeleid. Hier zijn we trots op! Deze prachtige voorbeelden hebben we gebundeld in het inspiratieboek ‘Van school naar Kindcentrum’, waarin we opdrachtgevers aan het woord hebben gelaten over de mooie scholen die we samen bouwden voor leerlingen en medewerkers. De projecten in dit boekje vertellen het verhaal van de ontwikkeling van brede scholen naar integrale Kindcentra; van afzonderlijke opgaven naar plekken die een vitale rol spelen in hun omgeving en de verbinding zoeken. Onderwijs is een logische activiteit om allerlei functies aan te koppelen, zoals sport, cultuur en welzijn. Wanneer partijen aan de voorkant van het proces de samenwerking met elkaar zoeken is er veel moois mogelijk en levert het uiteindelijke resultaat vaak meer dan de som van alle (onder-)delen op.
Op zoek naar inspiratie over IKC-ontwikkeling? Bekijk de publicatie op onze website: https://www.icsadviseurs.nl/inspiratie/publicaties/