Themadag VNK: 5 april 2023

Wat zijn we trots!

We kijken terug op een zeer geslaagde tweede Themadag van de VNK. Een volledig fotoverslag van de dag vind je via deze link.

Op 5 april ontmoetten we elkaar in het AFAS-theater in Leusden. Leden, partners, ambassadeurs en sprekers, die elkaar inspireerden en uitdaagden. Op deze bijzondere locatie boden we een mooi en divers programma. Het thema dit jaar van de VNK Themadag was: 

’Het Nieuwe Doen’

We hebben met elkaar anders gekeken naar de vraagstukken rondom opvang en onderwijs in een (toekomstig) gefuseerde organisatie.

We startten met een plenair programma, waarin key-note sprekers Loes Ypma, voorzitter bij de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang ons inzicht gaf in de maatschappelijke opdracht en ‘bijna gratis’ kinderopvang. 

Vervolgens gaf wetenschapsjournalist Mark Mieras de deelnemers op inspirerende wijze een kijkje in ons brein. Met worden als fascinatie, flexibiliteit, experiment, positieve identiteit en succes gaf hij de deelnemers inzichten mee.

 


Duidelijk werd maar weer:
Plezier = ontwikkeling!

Bestuurders, beleidsmedewerkers, IKC-leidinggevenden en andere betrokkenen en belangstellenden, daagden elkaar in twee rondes van deelsessies uit met voorbeelden uit de praktijk en interessante kwesties. 

  • nieuwe rollen in een IKC
  • medezeggenschap
  • kindreis
  • anders besturen
  • financiën
  • leiderschap
  • peuters & kleuters
  • cybersecurity vs bestuurdersaansprakelijkheid 
  • ondernemerschap.

 

Zie onze flyer voor een uitgebreide omschrijving van de deelsessies en de sprekers.

In de deelsessie over ondernemerschap werden de deelnemers via een management game, begeleid vanuit onze partner Bureau Kikken, aan het werk gezet.

 

De deelsessie over bestuurdersaansprakelijkheid werd aangevuld met een cybertruck escaperoom. Hierin werd het belang van cybersecurity in de praktijk aan de deelnemers meegegeven. 

Je kunt het volledige overzicht en inhoud van de deelsessies en sprekers nog nazien in deze bijlage: 2023 – Flyer Deelsessies Themadag


Een impressie van de overige deelsessies vind je terug in ons fotoverslag.Ook was er ruimte voor ontmoeten en netwerken!


We sloten af met een heerlijk uitdagend diner pensant.

Voorafgaand aan het diner pensant op de Themadag van de VNK afgelopen woensdag, reikte Gijs van Rozendaal de laatste publicatie van PACT uit aan VNK- bestuurder Joke Tillemans. Deze pareltjes van een Rijke schooldag, de allerlaatste van PACT voor Kindcentra, gebundeld in één publicatie, delen we graag ook met jou.

Je vindt het hier en op onze website. 

Want PACT als programma van activiteiten gesteund door Het Kinderopvangfonds is gestopt.
De beweging gaat echter door onder de VNK.

https://netwerkkindcentra.nl/pact-voor-kindcentra/

De deelnemers zullen worden voorzien van een digitale goodiebag.

De Themadag kun je verder in beeld terugkijken via het fotoverslag.
We hopen dat je net zo nageniet al wij dat doen!

Ben je er volgend jaar ook bij?

‘Samenwerken aan een nieuwe wereld van opvang & onderwijs’