Alles lag klaar voor wetgeving, maar helaas ……https://nos.nl/artikel/2472924-kabinet-bezuinigt-voor-het-eerst-in-jaren-gratis-kinderopvang-wordt-twee-jaar-uitgesteld.

De VNK vindt het besluit van het kabinet zeer onverstandig om 3 redenen:

  1. De stap die het kabinet in 2025 wilde zetten is de eerste stap op weg naar kinderopvang als basisvoorziening (net als het onderwijs) in 2028. Dat is essentieel voor het verbeteren van de kansengelijkheid.
  2. Het complexe en foutgevoelig toeslagenstelsel heeft vreselijke gevolgen gehad. 80% van de ouders heeft een verrekening aan het einde van het jaar.
  3. De personeelstekorten arbeidsmarkt breed schreeuwen om oplossingen en kinderopvang is voorwaardelijk voor ouders van kinderen tussen de 0-13 jaar om werken en zorgen op een ontspannen manier te kunnen combineren.

 

De VNK zal zich nog sterker gaan maken voor haar missie. Geen kinderen in twee afzonderlijke  organisaties rondpompen, maar als kindprofessionals rondom het kind gaan staan. Hiermee kun je een zo passend mogelijk aanbod te creëren om kinderen tot ontwikkeling te laten komen!

‘Samenwerken aan een nieuwe wereld van opvang & onderwijs’🍀