Cybersecurity en Escaperoom!

Cybersecurity en Escaperoom!

Cybersecurity en dataveiligheid zouden topprioriteiten moeten zijn voor bestuurders in het onderwijs en kinderopvang in Nederland.  Steeds vaker leggen cyberaanvallen instellingen plat, vaak met ingrijpende gevolgen: uitval, verstoring van opvang en lessen, hoge kosten aan losgeld bij ransomware en forse AVG-boetes bij datalekken.

Daarom moet cybersecurity nóg hoger op de agenda, en snel!

Om die reden hebben wij op 23 november iets unieks gedaan: Aon Verzekeringen en Eye Security hebben 35 bestuurders en ICT- en AVG verantwoordelijken uit het onderwijs en de kinderopvang opgesloten in een Cyber Escape room. Deze bijzondere actie vond plaats bij het Briant College van de Onderwijsspecialisten in Arnhem. Zeven teams van elk 5 deelnemers moesten daar een aantal taaie (maar helaas veelvoorkomende!) cyberpuzzels kraken over social engineering, dataverlies, ransomware, phishing en passwordfraude. Pas dan konden ze opgelucht de Cyber Escape Experience trailer uit. Aansluitend was er een verhelderende debrief met ruimte om onderling inzichten te delen over cyberveiligheid en -preventie. Ook kwam CyberHulp aan bod: een programma van Aon over cyber-awareness-training, -securitymaatregelen en -verzekering.

Opvallend: in de gesprekken bleek dat er nog veel misverstanden en vraagtekens leven rond cybercrime en -security. Met een cyberverzekering kan je financiële schade als gevolg van een cyberincident afdekken, maar het maakt je organisatie niet cyberveilig. Daarom krijgen de deelnemers binnenkort een uitnodiging van Aon Verzekeringen en Eye Security voor vrijblijvend advies en hulp bij preventie. Aon wil nog meer organisaties in het onderwijs en kinderopvang helpen in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Daarom krijgt deze geslaagde pilot met de Cyber Escape Experience een vervolg: op woensdag 5 april is Aon met de Cyber Escape Experience aanwezig tijdens de tweede Themadag van de Vereniging Netwerk Kindcentra. Kunt u niet wachten en wilt u alvast meer weten over de Cyber Escape Experience? Of bent u nieuwsgierig naar onze oplossingen voor uw organisatie? Stuur dan een bericht naar Henri Damen (henri.damen@aon.nl) en/of stel ons uw vraag.