Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

(Op)groeien doe je met elkaar!

De Vereniging Netwerk Kindcentra groeit! De verbonden partners zijn substantieel en het aantal leden en ambassadeurs breidt nog altijd uit. Ambassadeurs & adviseurs zijn onlosmakelijk verbonden aan de VNK. Ons doel is vooruitstrevend: een netwerk met sterke verbindingen, dat fungeert als platform en kennisbank.

Samen met lef creëren

Het samenbrengen van kennis & ervaring vond op 13 september plaats in de bosrijke omgeving van het Bomencentrum in Baarn.
Hier vond afgelopen week een primeur plaats!
Na 1,5 jaar telefonisch en online contact, gaven twee ambassadeurs van het eerste uur bij de VNK, @Cynthia Roos-Kempers en @Christy Pach invulling aan een workshop.
Tijdens de landelijke studiedag voor de huisvestingsadviseurs van VNK-partner
ICS Adviseurs B.V., maakten de collega’s nader kennis met elkaar.
In mooie interactieve sessies werd er kennis & ervaringen gedeeld.

Samen Ontwikkelen naar de toekomst

Mooie thema’s en input was het resultaat om samen te bouwen aan een prachtige, veilige en uitdagende ontwikkelomgeving voor kinderen! Dit is ook de doelstelling van de VNK. Altijd op zoek naar weer iets nieuws en nieuwsgierig zijn naar dat wat we nog niet weten.
Zo ontstaat ruimte om verder te groeien. We hebben het lef om met elkaar te ontdekken, buiten de lijntjes te kleuren, juridische grenzen op te zoeken, vernieuwend te zijn en uitdagingen aan te gaan.

Persoonlijke boodschap

De adviseurs werd gevraagd naar hun persoonlijke boodschap? Hieruit kwam een mooie opbrengst. Een greep: ‘Samenwerking, samenbrengen, betrokkenheid, kennisdelen, blij, toekomst, duurzaam, innovatief verbinden, creatief denken’. Uiteindelijk wil iedereen verbinding tot stand brengen, creativiteit ten toon kunnen spreiden en ontwikkelen naar de toekomst. De kunst is om het SAMEN te doen. Waarom het wiel uitvinden, als je de kennis met elkaar kunt delen?

Dit sluit aan bij de gedachte van Ubuntu: “ik ben, omdat wij zijn.” Alleen ga je misschien sneller, samen kom je verder. Samen met onze partners en leden tonen wij maatschappelijk ondernemerschap door kennis te delen. Want (op)groeien doe je met elkaar!

Kansrijk ontwikkelen

Net als kinderen, is de VNK misschien wat eigenwijs. Ze wil een vindplaats zijn. Een centrale PLEK, met duidelijke informatie voor scholen en kinderopvangorganisaties die op zoek zijn naar heldere informatie en routes om hun doel te bereiken: een integraal kindcentrum, ontstaan uit co-creatie.

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen
De VNK is een sterk groeiende en bruisende netwerkvereniging, waar we met elkaar werken en delen. We gaan samen voor een optimaal ontwikkelklimaat voor alle kinderen van 0-13 jaar.

  • Wil je meedenken en samenwerken aan dat doel?
  • Wil je ook je kennis rondom het integraal kindcentrum verbreden en delen?

Neem een kijkje op de website en neem contact op met Adrie Groot of een van onze andere ambassadeurs. Je vindt ze op de website. Sluit je aan bij de VNK en stuur een mail naar secretariaat@netwerkkindcentra.nl  voor een kennismakingspakket. “Delen is het nieuwe vermenigvuldigen”. Als we de wereld van opvang en onderwijs echt willen veranderen en meer afstemmen op de behoefte en mogelijkheden van alle kinderen hebben we elkaar nodig. Een landelijke beweging van verandering, vanuit de praktijk.
Mogen we jou binnenkort begroeten?