Fix-the-system!

Fix-the-system!

Samenwerkingspartner van de VNK, de Branchevereniging Maatschappelijke Kind eropvang doet een oproep aan de politiek: Fix het kinderopvangsysteem!

Vandaag is de BMK in de Tweede Kamer om samen met onze partners een manifest aan te bieden aan de Kamerleden die zich de komende tijd hard moeten maken voor de hervorming van het kinderopvangstelsel. De hervorming is uitgesteld naar 2027, maar dat is geen reden om nu stil te zitten. Samen met de BMK roepen wij de politiek nadrukkelijk op:

  • Zorg dat kinderopvang bijdraagt aan gelijke kansen door álle kinderen toegang te geven tot kinderopvang
  • Stop met de foutgevoelige en ingewikkelde kinderopvangtoeslag die het risico creëert dat ouders slachtoffer worden van het complexe systeem
  • Zorg dat financiële drempels verdwijnen. Voorkom prijsstijgingen boven het tarief dat de overheid vergoedt door een prijsplafond in te stellen.

Het is belangrijk dat er gratis, goede kinderopvang zonder gedoe komt, voor alle kinderen. Hiervoor moet er geïnvesteerd worden in werken in de kinderopvang door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden met meer waardering en loopbaanperspectief. Daarnaast moet de minister de garantie geven dat er in 2027 écht een nieuw stelsel komt.

Het manifest kun je lezen via deze link.

Kinderopvang gun je ieder kind. Dit is het moment. Fix the system!

 

‘Samenwerken aan een nieuwe wereld van opvang & onderwijs’🍀