Ondersteuning voor de Kinderopvang

Ondersteuning voor de Kinderopvang

Integreert HRM, payroll en financiën
Hoe kijk je als kinderdagverblijf continu vooruit? En stuur je niet meer achteraf bij? Als je alle processen samenbrengt in één integraal systeem – van HR-informatie tot salarisadministratie en financiële gegevens – werkt iedereen met dezelfde, actuele data. Met de ERP-software van AFAS kan dat. Dat levert betrouwbare stuurinformatie op. Daarbij zorgt het werken op een centrale plek ervoor dat je gegevens niet dubbel hoeft in te voeren. Minder kans op fouten, meer tijd voor de kinderen.

Koppelt kind- en personeelsplanningssystemen dankzij API’s
Als kinderopvang wil je kunnen sturen op leidster-kindratio. Want alleen als je weet hoe druk het wordt, kun je een passende bezetting organiseren. Onze krachtige API’s helpen je daarbij. Ze koppelen alle kind- en personeelsplanningssystemen aan elkaar. Zo hoeven medewerkers nog maar in één systeem in te loggen en worden gewerkte uren direct ingeschoten voor de verloning. Op die manier krijg je grip op je kosten en de bezetting, zonder extra uitzoekwerk.

Is altijd up-to-date met cao’s in de kinderopvangbranche
Cao’s in de kinderopvangbranche veranderen regelmatig. Denk aan salarisverhogingen, niet-groepsgebonden uren en plus- en min-uren in de jaarurensystematiek. Met tientallen of zelfs honderden medewerkers bezorgt de kleinste wijziging je soms bergen administratief werk. Tijd die je niet altijd hebt. Daarom bevat onze payroll-software kant-en-klare cao’s voor de kinderopvang. We updaten het systeem continu, zodat jouw organisatie altijd bij is met actuele wet- en regelgeving.

Stelt de gebruiker centraal
Werken met kinderen is fantastisch. Waarom zou je administratie dat dan ook niet zijn? Ons doel is om administratieve ballast weg te nemen en er een makkelijk proces van te maken. Zo regelen medewerkers in de AFAS Pocket app bijvoorbeeld zelf hun verlof. En doen ze hun declaraties digitaal, in plaats van bonnetjes te moeten bewaren. In de kinderopvang doe je honderd dingen tegelijk. Met de app pak je gewoon je mobiel erbij en hoef je niet meer achter een computer te kruipen. Efficiëntie waar je direct van profiteert!

Meer informatie? Kijk op afas.nl/kinderopvang